Meer dan 10 jaar hebben we vanuit de Open Hof de stichting Weeskinderen in Rwanda (WiR) ondersteund. We financierden geitenprojecten, kochten zaaigoed en ondersteunden water- en onderwijsprojecten.

Na deze lange periode besloten we op zoek te gaan naar een andere bestemming, die we onze steun willen geven. We vonden die in de Stichting Nieuwe Horizon. Deze stichting ondersteunt de arme bevolking in het dorpje Montagu in Zuid-Afrika. Nieuwe Horizon financiert kleinschalige projecten die de lokale bevolking helpt bij de verzorging van kinderen in de township, financiert veelbelovende studenten en organiseert muziekonderwijs. De stichting richt zich op kleine projecten, doet alleen wat echt nodig is en de projecten worden door lokale mensen voorgedragen. Het kent geen duur kantoor, betaalt haar bestuursleden niet en kent een heldere financiële verantwoording.

In een volgend bericht zullen we u meer vertellen over Nieuwe Horizon en het project dat we als Open Hof zullen steunen. U kunt alvast meer lezen over de stichting op www.nieuwehorizon.nl