Update van Stichting Congo

In de zomer zijn we weer in Congo geweest om aan onze verschillende projecten te werken. Samen staan we sterker en we versterken elkaar en vergeet niet dankbaar te zijn voor wat je hebt en wat je kunt doen. Hieronder leest u de stand van zaken van de projecten van Stichting Congo.

 

Tienermoeders

Het naaiatelier is klaar en de naailessen zijn begonnen. De meisjes zijn erg leergierig en enthousiast. Ze zijn blij dat ze deze kans krijgen en ze zien hun toekomst wat positiever in, voor zichzelf maar ook voor hun kinderen. Het leren naaien van schooluniformen gaat ze goed af, maar ook het maken van gewone kleding zoals een broek of jurk wordt hen geleerd.

 

Onderwijs

We hebben voor een school meer dan honderd schoolbanken laten maken. In de ochtend wordt er in deze school lesgegeven aan een lagere school en in de middag aan een middelbare school. Van de banken wordt dankbaar gebruik gemaakt. De kinderen zijn blij dat ze nu goed kunnen zitten. Ook hebben we biologieposters gegeven, waarop de kinderen kunnen zien hoe het menselijk lichaam en de natuur eruit zien. Hierdoor onthouden ze beter wat ze leren en worden ze hongerig naar meer.

 

Vervoer

Om de projecten te bezoeken is goed transport nodig. De jeep 4 x4 wordt zeer intensief gebruikt en is dringend aan vervanging toe. Zware materialen en voeding voor de varkens worden met de jeep naar de bestemming gebracht.

De wegen in en rondom Kinshasa zijn uitermate slecht, daarom is een jeep met vierwielaandrijving nodig. We proberen zoveel mogelijk de materialen voor de projecten met de jeep te vervoeren, dan hoeven we geen andere auto te huren en besparen hiermee onnodige kosten.